Rólunk

Szabolcs Erzsébet és Tóth Danka

Rólunk

A Malinko márkát 2018-ban alapítottuk. Minket egy közös cél hozott össze, hogy tervezőként tegyünk egy fenntarthatóbb jövőért. Elkötelezettek vagyunk a tudatos tervezés mellett, számunkra a legfontosabb és ami motivál minket, hogy a természetbe visszaforgatható termékeket adhassunk nektek.

Minden Malinko terméket gondos odafigyeléssel mi tervezünk és készítünk el Budapesten. Fontos szempont számunkra, hogy a gyártási folyamat minden szakaszában minimális hulladék keletkezzen és csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. Olyan tiszta, vegyszermentes alapanyagokkal dolgozunk, mint a növényi cserzett bőr és a 100% organikus textilek, amik sem a környezetben sem a Ti egészségetekben nem tesznek kárt.

Inspirációnk

Szeretnénk hosszú élettartamú, szerethető és kényelmes termékeket készíteni, melyek hasznos társaitok lehetnek a mindennapokban. Emellett fontos számunkra, hogy minél több embert ösztönözzünk a tudatos vásárlásra, és a környezetbarát életmódra. Úgy születnek az ötleteink, hogy járjuk a várost és figyeljük a szokásaitokat. Tehát végső soron a Ti igényeitek és véleményetek formálják a munkáinkat.

Alapanyagaink

Alapanyagaink kiválasztására nagy hangsúlyt fektetünk. Kizárólag jó minőségű, tartós anyagokkal dolgozunk, melyek teljesen természetesek és vegyszermentesek. Számunkra minden anyag a természetes színében a legszebb, ezért mindent megtartunk tisztán és natúran.

Ügyelünk rá, hogy ne ötvözzünk szétválaszthatatlanul szerves és szervetlen anyagokat, így elhasználódásukat követően szétválasztva bekerülhetnek a biológiai és technológiai körforgásba.

Fa

A Malinko termékek jellegzetessége, hogy egyedi fa záródásaink szokatlan, izgalmas módon működnek. A fa záródások előnye, hogy képes lebomlani.

Bőr

Termékeink előállításához króm mentes, növényi cserzésű bőröket használunk, ami sem a környezetre, sem Rátok nincs káros hatással. A növényi kikészítés során a természetben fellelhető cserző savakat használnak, így a bőr elhasználódását követően képes lebomlani. A növényi cserzésnek köszönhetően a bőr megőrzi természetes textúráját. Különlegessége, hogy használat során a bőr színe érik.

Textil

Textiltáskáink anyagai természetes rostokból készülnek, nem tartalmaznak szintetikus festékeket és más káros anyagokat sem. A textil, amit használunk, len és pamut időt álló ötvözete, erős, ropogós anyag. A lennek köszönhetően enyhén víztaszító.

Cipzár

Cipzárunk újrahasznosított nikkel mentes fémből és bio pamutból áll, amely megkapta a GOTS elismervényt. Így a táskák elhasználódást követően a szerves anyagoktól szétválasztva a fém bekerülhet a technológiai körforgásba.

Textileink és cipzárunk megkapták a GOTS elismervényt.

Comments are closed.